Håndballspiller har intervjuet Marthine Svendsberget – Aker

Håndballspiller har intervjuet Marthine Svendsberget

«Håndballspiller» drives av Trond Sørøy. Følg siden for jevnlige oppdateringer, reportasjer og intervjuer av norske håndballprofiler. Trond har intervjuet Marthine i forbindelse med semifinalen i NM20!

Aker Topphåndball tar turen til Bergen i morgen onsdag og spiller NM20-semifinale mot Fana. Venstrekant Marthine Svendsberget (18) og lagvenninnene er en kamp unna Spektrum og håper å kunne fremstå som et lag med mye fart og at de kan utfordre Fana om seieren.

Det å spille semifinale i NM20 setter jeg ganske høyt. Jeg synes det er kjempekult og gøy at vi har klart å komme så langt. Vi satte oss et mål om å nå en semifinale. Nå som vi har nådd det og faktisk har mulighet til å nå helt til Spektrum, så er det stort.

Marthine Svendsberget

Landslagsspillere.
«Vi skal ha ganske gode muligheter til å gjøre en god kamp mot Fana. Vi har flere landslagsspillere fra ulike aldersbestemte, spiller vi sammen som et lag som jeg vet vi kan har vi gode muligheter til seier. Fana har også flere gode landslagsspillere så det blir en tøff kamp.»

Løper mye.
«Vi har stor variasjon i spillergruppa vår. Vi har de duellsterke spillerne og har også spillere som kan skyte fra banen, så det blir vanskelig for Fanaforsvaret om de skal ligge lavt eller høyt. I tillegg løper vi mye og vi satser på å få en del kontringsmål i morgen.»

Førstesekser fra elite.
«Laget vårt består av flere fra A-laget som spiller i eliteserien og 6-8 fra rekruttlaget i 2. divisjon. Førstesekseren vår spiller alle fast i eliteserien.»

En kamp unna.
«Vi har snakket om i lang tid om hvor gøy det hadde vært å spille i Spektrum i romjula. Nå er vi bare en kamp unna og vi kjenner på nervene at det er mye som står på spill for vi har sinnsykt lyst til å spille finale. Det har hele laget snakket om en god stund.»

Fart!
«Vi ønsker å løpe mye og holde i gang ballen – og ha fart! Det er det vi er best på, ha fart i ankomsten og tempo i ballen i etablert angrep, da kommer vi til gode sjanser.»

Skal bidra.
«Jeg ønsker å å ta ansvar på banen og gjøre det jeg kan for at laget får best mulighet til å vinne.»

Motiverende.
«Når man ikke får så mye spilletid i eliteserien er det flott at vi har enda en kamparena som NM20 er. Vi har et godt lag som er ganske likt elitelaget vårt og vi holder et godt nivå. I tillegg har vi gjort det bra og det er veldig motiverende å være med på det.»