Håndballspiller har intervjuet Karoline Lund – Aker

Håndballspiller har intervjuet Karoline Lund

«Håndballspiller» drives av Trond Sørøy. Følg siden for jevnlige oppdateringer, reportasjer og intervjuer av norske håndballprofiler. Trond har intervjuet Karoline angående overgangen hennes til Aker.

Karoline Lund (20) er tilbake i Aker etter en sesong i Larvik. Hun har tatt mange steg etter overgangen og fremstår som en spiller som tar et stort ansvar i et ungt og fremadstormende mannskap. Karoline er toppscorer for Aker med 44 mål på 8 kamper. Til sammenlikning hadde hun 46 mål på 22 kamper i Larviktrøya.

Her forteller Karoline Lund om hvordan hun opplevde sesongen i Larvik og hvordan starten på sesongen med Aker har vært.

Jeg fikk tilbud om å spille i Larvik i fjor og jeg så på det som en veldig spennende mulighet og utfordring. For min del var det noen hakk opp i forhold til hva jeg hadde spilt tidligere. Før sesongen var jeg inneforstått med at dette ville bli et lærerikt år for min del hvor jeg kunne trene med og lære av de beste og så på det som en fin mulighet for videre utvikling.

Karoline Lund

Lærte mye i Larvik.
«Jeg håpet å få noen flere muligheter, selv om jeg visste at jeg ikke var førstevalget. Jeg hadde et fint år i Larvik og følte at jeg lærte mye, både håndballmessig og som person. Det var krevende, du legger mye tid og ressurser og du trener håndball fordi det er gøy å spille kamper, det er det som betyr noe. Så da kunne jeg ønsket å være mer med.»

Ønsket å spille kamper.
«Etter sesongen i Larvik ønsket jeg å søke nye utfordringer. Man lærer mye av å spille kamper og for å utvikle meg videre ville det være fornuftig å gå til en klubb hvor muligheten var større for å kunne få spilletid.»

Valgte Aker.
«Aker tok kontakt med meg, men jeg hadde allerede begynt å tenke tanken om at det kunne være interessant å gå tilbake. Jeg trivdes veldig godt i Aker, så det at jeg byttet til Larvik var fordi det var en veldig spennende mulighet for meg. Det hadde ingenting med at jeg ikke trivdes i Aker. Jeg er veldig fornøyd med å være tilbake i Aker. Det er en kjempebra klubb med gode trenere og en fin spillergruppe. Jeg føler jeg lærer noe nytt hver dag og jeg trives veldig godt der jeg er nå.»

Kamp om plassene.
«Jeg er takknemlig for den tilliten jeg har fått, men i Aker er det konkurranse om plassene og du skal prestere for å stå på banen. Og det er sånn det skal være. Jeg synes at det er en fin spillegruppe med forskjellige kvaliteter. Vi har de litt typiske gjennombruddsspillerne og så har vi spillere som meg som er mer skytter. Den kombinasjonen at vi kan utfylle hverandre på banen synes jeg er en kul ting.»

Lærerikt å ta ansvar.
«Jeg trives i rollen med at jeg må ta ansvar – det er den rollen jeg trives best i. Det er lærerikt og dette er min første sesong i eliteserien hvor jeg har stått med så mye ansvar. Det er både spennende og utfordrende. Det er en bratt lærekurve, man lærer mye på kort tid, på godt og vondt. Utfordringen for min del er at jeg er litt ustabil med tanke på at jeg er ung og ikke har stått med så mye ansvar tidligere. Vi har de kampene hvor alt klaffer – og så kommer det en kamp hvor ingenting sitter. Målet mitt fremover er å kunne stå med det ansvaret og være stabilt god.»

Glad for valget.
«Jeg er kjempeglad for valget jeg tok, jeg angrer ikke et sekund på det. For det tidspunktet jeg er i karrieren min og for utviklingen min så er dette det beste stedet jeg kan være akkurat nå.»