Håndballspiller har intervjuet Tuva Ulsaker Høve – Aker

Håndballspiller har intervjuet Tuva Ulsaker Høve

«Håndballspiller» drives av Trond Sørøy. Følg siden for jevnlige oppdateringer, reportasjer og intervjuer av norske håndballprofiler. Trond har intervjuet Tuva angående overgangen hennes til Aker.

Hun ble omtalt som juvelen i junioravdelingen hos Byåsen, men spilletid i eliteserien fikk Tuva Ulsaker Høve (19) aldri. I fjor spilte hun kun 2. divisjonshåndball og da Aker kom på banen i våres bestemte Tuva seg for å flytte til Oslo. Og det har hun ikke angret på. Hun har fått masse tillit, har tatt nivået og er nummer tre på toppscorerlista hos Aker så langt i sesongen.

Jeg har alltid vært Byåsenjente og har ikke spilt for noen andre klubber. Før jul i fjor trente jeg med Byåsen Elite et par dager i uka, mens jeg resten av uka var med Byåsen Bredde og spilte kamper i 2. divisjon. Etter jul ble det en endring med nye trenere og de ønsket at jeg trente med elite hele uka men at jeg fortsatt spilte i 2. divisjon. Hverdagen ble litt enklere for meg når jeg slapp å forholde meg til to lag. Men jeg fikk aldri spille i eliteserien – det synes jeg var litt kjedelig.

Tuva Ulsaker Høve

Vant både NM20 og Lerøyserien.
«Vi gjorde det bra på flere arenaer i fjor med stort sett de samme spillerne. Vi hadde en bra sesong i 2. divisjon og var kun ett poeng bak Utleira som spilte kvalik for opprykk. Vi vant NM20 i Spektrum i romjula og vi vant sluttspillfinalen i Lerøyserien i Drammenshallen i april. Vi har vært en kjerne som har vært med i alle år på Byåsen og det var gøy å vinne med de jeg alltid har spilt sammen med.»

Fikk ikke spille i eliteserien.
«Trenerne prioriterte ikke å sende meg på banen i eliteserien, jeg var tredjevalget i Byåsen og måtte bare forholde meg til det. Jeg er inneforstått med at det er sånn toppidretten fungerer, men det hadde vært gøy om jeg kunne fått spille fem minutter i løpet av sesongen.»

Ble kontaktet av Aker.
«Trener i Aker, Henrik Wilhelmsen tok kontakt og da vi hadde fellesrunde i Lerøyeserien i Drammen møtte jeg han og vi fikk pratet en del i sammen. Han var ivrig og jeg fikk inntrykk av at han hadde tro på at jeg kunne bidra godt i spillergruppa til Aker. Det var veldig mye av det han sa som virket interessant og han viste et bra engasjement og virket troverdig.»

Tredjevalg i Byåsen.
«Jeg var også i dialog med Byåsen og jeg var veldig frem og tilbake på hva jeg skulle gjøre. Trenerne i Byåsen var enige i at jeg burde ha mer spilletid på høyt nivå. De skjønte veldig godt at jeg hadde lyst til å gå til Aker, for jeg ville være tredjevalget på høyrekant også kommende sesong. Men så sier de at sånne ting kan endre seg utover i sesongen og man vet aldri hva som skjer. De så helst at jeg ville fortsette i Byåsen.»

Får tillit i Aker.
«Nå har jeg fått en del kamper i Aker og har fått mye tillit av trenerne både i oppkjøringen og i serien. Trenerteamet viste tidlig at de ønsker å satse på meg og la meg få tiden jeg trenger så jeg kan nå det nivået jeg må ha. Nå har jeg spilt over 50 minutter i flere av kampene og jeg er veldig fornøyd med det.»

Overgangen til eliteserien.
«Egentlig har det gått ganske greit den overgangen fra å spille i 2. divisjon til å spille i eliteserien. Det som jeg merker er at farten er mye høyere og at man kan variere i prestasjon. Man må tillate seg sjøl at man har en dårlig dag uten at det behøver å være verdens undergang. Det er nok der det ligger det at man kan gjøre noen feil og komme sterkere tilbake neste gang – det å ha den mentaliteten har vært viktig for meg.»

Gode målvakter.
«Målvaktene i eliteserien ser en del video, det er jeg ikke vant til med. Så de vet godt hvordan jeg skyter og hva som er mitt favorittskudd og da må jeg tenke før jeg skyter, holde igjen ballen og variere.»

Forventninger.
«Jeg trives veldig godt med at jeg har fått så mye ansvar. Jeg synes at vi har en god dialog og jeg føler meg trygg i rollen min selv om den er ny. Det synes jeg har vært veldig gøy. Det kommer dager hvor jeg tenker om jeg greier å innfri forventningene folk rundt har til meg, men jeg prøver ikke å ha et altfor stort resultatfokus på meg selv, at jeg kan se på det som utvikling. Jeg lærer veldig mye av å spille på et høyere nivå.»

Har valgt riktig.
«Jeg føler at å gå til Aker har vært et riktig valg for meg. Jeg trives veldig godt med laget og kulturen i Aker. Jeg tror aldri jeg har kommet så lett inn i en gruppe noen gang som jeg har gjort her. Det har vært veldig fint og de har tatt meg godt imot.»