Håndballspiller har intervjuet Ane Høgseth – Aker

Håndballspiller har intervjuet Ane Høgseth

«Håndballspiller» drives av Trond Sørøy. Følg siden for jevnlige oppdateringer, reportasjer og intervjuer av norske håndballprofiler. Denne gangen har Trond tatt en prat med Ane Høgseth!


Nyopprykkede Aker Topphåndball har imponert med tempohåndball i sesonginnledningen og kan med seier i morgen klatre til fjerdeplass i Rema 1000-ligaen.

Aker møter Follo HK Damer i Nadderudhallen, i et dobbeltarrangement med Haslum herrer. Aker og Follo møtte også hverandre i 1. divisjon i fjor og det endte med seier til Aker i første kamp og poengdeling i returoppgjøret.

Linjespiller hos Aker, Ane Cecilie Høgseth (18) sier dette om sesonginnledningen til Aker og om hvordan det blir å spille mot Follo.

Vi er veldig fornøyd med at vi har klart å få seks poeng, men selvfølgelig, vi skulle gjerne slått Oppsal sist, men de var gode. Det svinger litt, men når vi spiller bra så spiller vi veldig bra og vi ser at vi klarer oss bra i eliteserien. Av og til får vi kamper hvor vi ikke spiller så bra men jeg føler vi får til i kamp det vi trener på og laget som helhet presterer bra.

Gode i ankomsten.
«De gangene vi setter forsvaret vårt så fungerer forsvarsspillet godt. Vi er glade i å kontre og når vi står bra bakover så får vi brukt og utnyttet løpstempoet vi har i laget. Det er den delen vi er aller best på. Jeg synes vi har vært flinke til å kjøre etter i ankomsten uansett hvem vi har møtt.»

Mer smartness i eliteserien.
«Jeg synes at motstanderen i eliteserien er flinke til å utnytte små feil og straffer oss hardere enn det vi opplevde i 1. divisjon i fjor. Man kan lede med 5 mål i eliteserien men likevel tape kampen for man legger seg litt ned. Det er vi ikke like vant med. Det er smartness og klokskap jeg merker størst forskjell på fra i fjor til i år. Det vi prøver å være best på er løpsbiten. Men i år møter vi flere lag som er veldig gode på akkurat det samme som vi ønsker å være gode på. Og da handler det om at vi må være presise og være fokuserte.

Lærer hele tiden.
«Når vi spiller i eliteserien lærer vi noe hele tiden og får erfaring. Som lag blir vi sterkere i sammen og det at vi fikk en så god start på serien ga oss motivasjon. Vi har fått kjent på det trøkket det er å spille i eliteserien og til å være et lag som ikke er så erfarne føler jeg at vi har fikset det bra så langt. Vi tar med oss de erfaringene vi gjør og prøver å utvikle spillet vårt og bli enda bedre.»

Dobbeltarrangement i Nadderud Arena.
«Det blir veldig gøy med dobbeltarrangement i morgen. Da får publikum to spennende kamper og jeg tror at vi kan få enda bedre stemning i hallen. Jeg synes det har vært veldig bra i Bygdøhus, men kanskje vi klarer å samle en enda større gjeng og få ordentlig trykk i Nadderud Arena. Det blir gøy med dette arrangementet hvor vi har supportere fra Aker, Follo og Haslum på tribunen.

Møter god motstand.
«Jeg tror det blir veldig spennende i morgen mot Follo HK Damer. I fjor ble det et uavgjort resultat og en seier mot Follo og jeg synes de har et veldig bra lag. De har fått inn Kristiane Knutsen som playmaker og hun gjør en viktig rolle i laget. Hun får med seg de andre bakspillerne. I tillegg har de en god linjespiller og har gode spillere på alle posisjoner. Vi må opp mot vårt beste for å ta poeng.»

Gøy på linja.
«Jeg synes det har vært veldig gøy å spille på linja i eliteserien. Jeg merker at jeg må ha bedre timing på når jeg setter sperrene og målvaktene virker som har sett en del video så en må være klok når det gjelder skuddplassering. Jeg merker at spillerne generelt over er veldig gode i forsvar, så det er tøft å stå der på linja. Men det er derfor jeg liker å stå der inne, å få den julingen – jeg synes det er inspirerende og gøy når det fungerer. At jeg ser at jeg kan bruke noen av mine styrker på banen, det er veldig morsomt.»