Seier i Preseason Challenge – Aker

Seier i Preseason Challenge

I helgen har vi spilt Preseason Challenge på Rælingen, hvor vi har møtt både danske og norske lag. Vi vant alle våre kamper og gikk seirende ut av turneringen! Trener Henrik Wilhelmsen har oppsummert helgens tre kamper.

– Jevnt over er jeg veldig fornøyd med helgen. Vi har fått inn en fantastisk kultur i spillergruppa som gir resultater på banen! Hovedfokuset denne helgen var at vi skulle ta noen steg i forsvarsspillet og det synes jeg absolutt vi fikk god respons på.

Vi vinner med 11 mål mot danske Bjerringbro i lørdagens første kamp, og gledelig å se at mange spillere melder seg på. De første 15 min av hver omgang, er vi ordentlig på i vårt 6-0 forsvar og slipper inn tilsammen 8 mål i løpet av de 30 minuttene. Og det resulterer i mye godt ankomstspill. 

Innledende runde | Aker – Bjerringbro 33-22 (16-10)
Målscorere: Marielle Martinsen 7, Tuva Ulsaker Høve 6, Karoline Lund 5, Maja Grøgaard 4, Marielle Nordvang 3, Karoline Borg 2, Marthine Svendsberget 1, Freja Christensen 1, Zoë van der Weel 1, Ane Høgseth 1, Olivia Lykke Nygaard 1, Julie Berg 1

I Fjellhammer-kampen 2 timer senere valgte vi å stille med et rent 20 års for å trene frem mot helgens NM runde. Det var utrolig gledelig å se at ungjentene stod opp og presterte en meget god kamp. Forsvaret første 20 minuttene (ledet 9-2) var solid! Og gøy at så mange står opp og tar ansvar selv om de naturligvis ikke er like trygge på hverandre når spillerne kommer fra to ulike treningsgrupper. Vi håper nå å ta med oss mange av de positive opplevelsene til Trondheim på lørdag!

Innledende runde | Aker – Fjellhammer 26-19 (12-9)
Målscorere: Karoline Lund 7, Freja Christensen 4, Marthine Svendsberget 3, Margit Lidal 3, Tuva Ulsaker Høve 3, Ane Høgseth 3, Amalie Mogstad 3, Ingerid Svendsen 1

Søndagens finale mot Oppsal ble en tett og jevn kamp som var ordentlig god trening frem mot seriestart. Jeg synes Oppsal var gode gjennom helgen, så vi er veldig fornøyde med å avslutte med seier over dem. Det er viktig å få trent på og spille tette og jevne kamper, og det ble utvilsomt søndagens kamp som bølget mye frem og tilbake. Også mener jeg at vinnerkultur i et lag bygges gjennom gode opplevelser på banen. Derfor skal man ikke undervurdere en seier her, selv om det ikke er blitt delt ut noen poeng. 

Finale | Oppsal – Aker 25-27 (13-15)
Målscorere: Maja Grøgaard 5, Marielle Martinsen 4, Karoline Lund 3, Marielle Nordvang 3, Tuva Ulsaker Høve 3, Julie Berg 3, Ane Høgseth 2, Freja Christensen 2, Karoline Borg 2

Ellers synes jeg det er gledelig med mange fine prestasjoner og gode resultater av våre rekrutt og juniorjenter i Thon cup på Ski og Haslum cup denne helgen. Det gror godt nedover og det er vi utrolig fornøyde med!
Nå skal damene jobbe på videre, og vi har fortsatt en del ting som må på plass før seriestarten i eliteserien om 13 dager. 

Vi håper alle allerede har holdt av søndag 1.september kl 18.00 i kalenderen! Da kommer stjernespekkede Molde på besøk i vår nye arena på Bygdøy! Vi gleder oss 🙂

Foto: Svein Strømberg / Preseason Challenge