Treningsleir i Danmark – Aker

Treningsleir i Danmark

Vi har tilbragt en uke på treningsleir for å bli enda bedre forberedt til seriestart. Vi har bodd og trent på Idrætscenter Vendsyssel, som ligger på Jylland i Danmark. Her har vi vært sammen med rekruttlaget og Ullern J03. Det har vært en super uke med mye trening, håndball, glede og samhold!

Dag 1
Etter styrketrening på tirsdag dro vi avgårde med båt til Danmark. Mer enn 60 stykker på tur krever god logistikk og reiseleder Sverre har planlagt reisen godt! Onsdag formiddag var det klart for første halltrening med fokus på det kollektive. Vi har jobbet med nye trekk og spillsystemer. Samspillet blir bedre og bedre! Det ble også en god treningsøkt på ettermiddagen.

Dag 2
På torsdagen var det endelig klart for første treningskamp. Det meriterte danske laget, Viborg, var motstander og det ble en meget positiv opplevelse for oss! Kampen endte 33-32 til Viborg etter en fartsfylt kamp med to gode angrepslag. Karoline Lund ble toppscorer med 7 mål. Hele 10 spillere var på scoringslisten – det synes vi er veldig moro!

Trener Henrik oppsummerer kampen på følgende måte:
– «Det var moro og endelig spille kamp igjen, og det ser vi på spillegleden til jentene også! Vi har hatt et stort angrepsfokus de 2 ukene etter ferien, og det er motiverende og se utbytte av dette i kamp! Vi har god kollektiv flyt, og det er mange som melder seg på! Så ser vi helt klart at vi har mer å gå på forsvarsmessig. Nå skal vi ta med en god opplevelse fra denne kampen, og jobbe solid videre for å ta nye steg!»

Treningskamp | Viborg – Aker 33-32 (16-13)
Målscorere: Karoline Lund 7, Marielle Martinsen 6, Maja Grøgaard 4, Julie Berg 3, Karoline Borg 3, Tuva Ulsaker Høve 3, Ane Høgseth 2, Marielle Nordvang 2, Freja Christensen 1, Zoë van der Weel 1.

Danmarks største håndballside, hbold.dk, har delt statistikken fra kampen:

Træningskamp: Viborg HK – Aker Tophåndball i tal


Dag 3
Fredag startet vi med håndballtrening og videomøte fra Viborg-kampen.

På ettermiddagen hadde vi håndballtrening med håndballaget til Vendsyssel. Økten inneholdt forsvarsdrilling, kontringer og spill. En veldig fin økt som vi fikk mye ut av!

På kvelden var det duket for litt sosialt sammen med de andre lagene. Vi arrangerte Mesternes Mester og alle øvelsene kan du se på vår Instagram:

Instagram | Mesternes Mester

Dag 4
På lørdag formiddag spilte vi en ny treningskamp – denne gangen mot Aarhus United, som endte på 6. plass i den danske eliteserien forrige sesong. Vi spilte 3 x 25 min og kampen endte 32-28 til Aarhus. Det var en god gjennomkjøring mot et godt lag, der vi får stort utbytte i 2 x 25 min. Den siste omgangen bærer preg av mange bytter og spillere i litt uvante posisjoner ettersom vi måtte passe litt på totalbelastningen til enkelte spillere. Hovedfokuset i denne kampen var forsvarsspill og der tok vi steg fra kampen mot Viborg. Mange spillere viste seg frem på en positiv måte, men ekstra gledelig var målvaktsspillet til både Vilde Johansen og Olivia Lykke Nygaard! I tillegg spilte Marielle Nordvang sin beste kamp i Akerdrakten etter skaden. Marielle hadde 5 flotte scoringer og spilte solid forsvar!

Treningskamp | Aarhus – Aker 32-28 (9-9, 21-19)
Målscorere: Karoline Lund 7, Marielle Nordvang 5, Julie Berg 5, Marthine Svendsberget 2, Tuva Ulsaker Høve 2, Marielle Martinsen 2, Maja Grøgaard 2, Freja Christensen 1, Katinka Haltvik 1, Ane Høgseth 1

Dag 5
På søndag var det tid for hjemreise og restitusjon. Vi har hatt en fantastisk treningsleir og gleder oss veldig til seriestart om bare 3 uker!

Les Ullern sin oppsummering fra treningsleiren her

Les Akersposten sin artikkel om treningsleiren her