Godkjent serieåpning – Aker

Godkjent serieåpning

Det ble en svært spennende premiere for Akers damer i 1. divisjon, her representert ved Tonje Berglie.  Det var sesongåpning i Njårdhallen 11. september med nesten 300 personer på tribunen.  Disse fikk se et Aker-lag som gikk rett i ledelsen mot Fredrikstad BK og som tvang motstanderen til en tidlig timeout i 1. omgang.  Fredrikstad kom etter dette igang, og det ble en svært jevn kamp.

Akerjentene har fortsatt mye å gå på, særlig i angrep, så det lover godt med uavgjort mot Fredrikstad i første kamp.  Fredrikstad ledet med tre mål når det var 5 minutter igjen av kampen, og da var det nok svært mange som trodde at kampen var avgjort.  Fredrikstad klarte imidlertid ikke  å kontrollere sluttminuttene som Aker brukte best.  Viljen til å stå løpet ut frem til fløyta går lover også bra for fortsettelsen.  Utligningen kom på 7-meterskast av Katinka Haltvik, 37 sekunder før slutt.

I hver hjemmekamp i både 1. og 2. divisjon vil en jury kåre lagenes beste spillere.  For Fredrikstad BK ble målvakten kåret som lagets beste, mens kåring av den første spilleren på Aker ble Amelie Ramm (nedenfor).  Hun hadde særlig en forrykende 1. omgang.  Vi gratulerer.

Amélie Ramm